9 Ağustos 2013 Cuma

Bayram Tatiline Gidemeyenlere Tavsiyeler

İsmi hakkında hala hem fikir olunamayan, şeker mi ramazan mı bilinemeyen bir bayram daha geldi canlarım. Sizde benim gibi tatil beldelerinin kalabalığından, yolların keşmekeşinden bunalıp İstanbul'da kalanlardan mısınız? Üzülmeyin! Rahmi Koç tatile çıkmak için bayramı bekler mi? Peki Rockefeller denize girmek için Paskalya'nın yolunu mu gözler? Elbette hayır! Siz ulusal tatil günlerinde tatil yapmayarak gerçek cream dö la cream'in kim olduğunu herkese ispatladınız. Çünkü sizin gibi seçkin bir zümreye ait insanlar, tatil için illa da milli-dini bayramları  beklemez. Apansız bir 17 Kasımda Phuket'e, serkeş bir  23 Şubatta  Vegas'a gidebilir. Bu yüzden içinizi ferah tutun, bu bayramda zengin fakir belli oldu çok şükür. Şimdi sizin yapmanız gereken, her görkemli orta sınıf gibi İstanbul'un tadını çıkarmak ve inlerin cinlerin bile Çeşme otobanında olduğu tenha İstanbul'da neler yapabileceğinizi planlamaktır.

Kişisel Tavsiyelerim;

1- Metrobüs Keyfi: Bomboş ve klimalı koltuklarıyla sizi bekleyen metrobüs, füniküler gibi toplu taşıma araçlarına binip kendinizi Viyana'da Zürih'de hissedin, muasır medeniyetler seviyesinde, kıçınızı kollamadan, Söğütlüçeşme'den, Beylikdüzü'ne bütün istanbul'u fır fır gezin

2- Bayram Mesajı: Kendini kurumsal bir kimlik değil de akrabanız zanneden Denizbank, Mudo, Arçelik gibi tüzel kişilerden gelen duyarlı bayram mesajlarına tatlı tatlı cevap verin. "Bayramda olmasa mesaj atacağın yok zalım" diye onlarla şakalaşın, arkadaşınız onlar sizin.

3- Bedava Yollar-Ücretsiz Köprüler: Hangi viyadük beleş, hangi köprü kampanyalı ezberleyin. Gideceğiniz her yere bayramda bedava olan otobanlardan gitmeye kastırın. Ücretsiz köprülerden  günde 52 kere geçerek bu jesti yapanları doğduklarına pişman edin.

4-Aile Saadeti: Bayram tebriğine gittiğiniz akrabalarınızın "kilo mu aldın sen" soruları ve ailenizin "Bayramda olmasa göremiycez seni?" sitemlerine karşı, gerzek bir sırıtışla cevap verin. Esprileriyle bunaltan zevzek kuzen çocuklarınızı mancınıkla yatağa fırlatın. Çocuklar zıplamaya bayılırlar.

5- Tatilde 1500 Foto Yükleyen Arkadaş:  O da haklı, bütün yıl çalışıp, bu anı bekledi. Şimdi her bir ayak parmağını çekip instagrama koymasın mı? Koymasın. Ege sahillerinden dakikada 15 fotoğraf yükleyip, yediğini yemediğini 23 ayrı açıdan çeken arkadaşlarınızdan dart yapın, duvara asın ve üzerlerine zehirli oklar fırlatın. Bu sizi biraz ferahatlatır.

6- Bayram Emeği Anne Yemeği: Annenizin emek emek hazırladığı enfes bayram yemeklerini nefes almadan yiyin, yiyemediğinizi eve götürün, götüremediğinizi yolluk yapın ki bir süre evde yemek derdiniz olmasın, olmasın ki akşam oldu mu ne yiycez diye Amerikan Buffalosu gibi kocanızla birbirinize bakmayın.

7- Şeker mi Para mı?: Şekere çikiletaya prim vermeyin, her zaman yersiniz ama 65 yaşına da gelseniz bayram harçlığınızdan ödün vermeyin. El öpmekle ağız aşınmaz! Babanız başta olmak üzere, büyük halanız, kalantor komşunuz, 15 yıldır görmediğiniz okul müdürünüz, kimi görürseniz bayramda  o mübarek ellerine yapışın ve coşkulu bir hörmet gösterin. Taş değil ya bu insanlar elbet birisi duygulanıp elini cebine atacaktır.

8- Boş Yollar-Yeşil Haritalar:   Her zaman sinirinizi  bozan yoğun ve kıpkırmızı yol durumu yerine, şıkır şıkır ibb haritalarına meditasyon niyetine bakabilirsiniz. Arabanız varsa, benzininizde fullse deneysel çalışmalara başlayabilirsiniz. Boş yollarda formula 1 pilotu gibi yardırabilir, arabaya göt attıra attıra yanlayabilir, bu tatilde de daha hızlı daha öfkeli olabilirsiniz. (hız felakettir!)

9- İstanbul'u Turist Gibi Yaşamak: Ayasofyayı, Topkapı Sarayını gezmek, Mozaik müzesinde tarihi bir yolculuğa çıkmak ne zamandır aklınızdaydı, kalabalıktır diye cesaret edememiştiniz. Şimdi tam sırası... Mı acaba?? Saçmalamayın. O kadar da değil. Koskoca Bağcılar 212 Avm, Olivium Outlet Center orda boynu bükük dururken antin kuntinle kendinizi harap etmeyin. Zamanında kalabalıktan telef olduğunuz bu Avmlerde döne döne gezin, paraları saça saça harcayın, %50 + %40 indirimlerden cayır cayır toplayın ki tatiliniz şölene dönüşsün...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder